onsdag 10 november 2010

"It är viktig i framtidens skola"


...så börjar Skolverkets sensaste nyhetsbrev denna gång har temat it i skolan. Det känns som att jag går den här kursen vid just rätt tillfälle. Är det någon som vill anställa mig som it-inspiratör? Jag är sprängfylld med idéer och visioner!

< Klicka på bilden för att komma till nyhetsbrevet.

Här är några klipp ur nyhetsbrevet. Först från den första artikeln It är viktig i framtidens skola:
"Den nya skollagen slår fast att alla elever utan kostnad ska ha tillgång till böcker och andra lärverktyg som behövs för en tidsenlig utbildning.
– Detta är en likvärdighetsfråga. Alla måste ges samma grundförutsättningar, säger Peter Karlberg, undervisningsråd på Skolverket."

"– Hemmet och fritiden är arenor där unga bygger upp viktiga delar av sin digitala kompetens. Men det går inte att utgå ifrån att de lär sig alla digitala färdigheter de behöver på egen hand, säger Peter Karlberg."


"– Lärare och elever måste ha tillgång till digital teknik. Tillgång skapar dock inte automatiskt ett avsett lärande, men om inte tekniken finns tillgänglig är det förstås omöjligt, säger Peter Karlberg."


"– Du skulle aldrig låta någon annan använda din tandborste och på samma sätt ska du resonera kring dina lösenord, säger Kristina Alexanderson." i artikeln Elever behöver kunskap om källkritik.

2 kommentarer:

  1. Haha!
    Den tjänsten ska vi allt slåss om ;-)

    SvaraRadera
  2. Tänk vad bra det var att vi hoppade på det här tåget i rätt tid!

    SvaraRadera