måndag 23 januari 2012

Nu pratar vår skolblogg!

Eleverna hade tankar och idéer på hur vi kan förbättra vår skolblogg V5:or. Läs mer i detta inlägg. En idé var att kunna få texten uppläst. Det var lättare att fixa än jag först trodde. Och gratis!
Vi använder oss av WebReader av ReadSpeaker.En annan idé var att kunna få sidan översatt. Detta var också lätt fixat. På Google translates hemsida kunde man hämta en html-kod och klistra in i en html-gadget. Det är riktigt kul att se hela bloggen översatt till till exempel arabiska. Jag vet inte hur bra översättningen är. Man behöver nog vara medveten om att det kan bli en del knas-översättningar, men jag tänker att det trots det kan vara till bra hjälp för de som har ett starkare hemspråk än svenskan.
När man fipplade runt bland olika språk och kom tillbaka till svenska hade svenskan blivit lite rörig och knas-formulerad. Genom att uppdatera sidan får man dock tillbaka ursprungstexten.

Ytterligare ett önskemål var att kunna få sidan att skifta beroende på vilket väder det är ute och beroende vilken tid på dygnet det är. Att få hela sidan att skifta har vi inte kunnat fixa, men vi har infogat en widget från Widgetbox som visar väder och ändrar sig efter vilken tid det är. Det blev fint!


1 kommentar:

  1. Vad trevligt att eleverna har så många bra idéer som faktiskt går att förverkliga.
    Vill gärna ha en väder-widget till vår blogg också!

    SvaraRadera