torsdag 5 maj 2011

Inspirerad och en "ful" tanke

Lite överraskande blev jag väldigt inspirerad av presentetionerna "4 slides" som några av mina kursare gjorde igår. Stort tack till Maria, Åsa och Cecilia som delade sina presentationer. Uppgiften gick ut på att med fyra bildspelssidor presentera varför IT behövs i skolan och hur det kan implementeras.
Responsen på vår resurs från våra kursledare, Lars och Måns, kändes också inspirerande. Tack!

Min kollega Anna-Lena och jag har gjort en presentation för våra rektorer som handlar om den resurs vi håller på att bygga. Nu har jag i en kreativ ilfart rafsat ihop en ny presentation som stramar upp hur IT kan implementeras på skolan och vad som behövs.

Copyright Elisabet Jagell
Nu när jag är klar blev jag återigen överraskad över en tanke som dök upp i mitt huvud. I min nya IT-värld känns det som en ful tanke:
Jag är inte säker på att jag vill dela.

Jag vurmar för dela-tanken, men nu när jag gjort alla illustrationerna själv (om än i en väldig fart) så kände jag mig plötsligt lite osäker på om jag skulle använda CC. Jag behöver fundera lite på saken...

Här är en av illustrationerna, licencierad under Copyright Elisabet Jagell.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är en helt OK tanke. Vissa delar går att dela andra är starkt kopplade till den egna verksamheten. Det som var spännande i diskussionerna kring 4-slides var när vi kom in på ”finkalibreringen” hur stora ska tårtbitarna vara? Hur stor del av cirkeldiagrammet är tid och hur många procent är exp. inköp. Gör man en presentation som är skräddarsydd för den egna verksamheten blir det svårare att kopiera. Bra reflektion!

    /Måns

    SvaraRadera
  2. Jo, jag vill dela. Men inte just nu. Först vill jag etablera den idé vi har, se hur den fungerar...
    Vår idé är som en liten stickling - stor potential, men det är oklart vad den kommer att kunna växa och bli längre fram. Vi hoppas på frukt. Kanske äpplen...

    SvaraRadera