söndag 8 maj 2011

Blogg forum för egen version

by Alistar Penn, CC (by-nc-nd), Flickr
Det är intressant, tycker jag, att Ola Lindholm, efter att ha blivit uthängd i pressen, väljer ett blogginlägg som forum för att ge sin egen bild av kokainpolisutredningen.

En blogg med ett inlägg.

Ett forum tillgängligt för alla att publicera på, tillgängligt för alla att läsa.

Teknik som gör det möjligt för människor att göra sin röst hörd på egna villkor utan att behöva sälja sig till kvällstidningarnas hungriga hyenor.

2 kommentarer:

 1. mmm.... manar till eftertanke

  På många sätt förstås.

  SvaraRadera
 2. Nu har jag tänkt lite till ;-)

  Det är ju egentligen helt suveränt. Det spelar ju verkligen roll vilket media man använder sig av. En av mina förra chefer sa alltid att man skulle akta sig mest för radion för man kan inte veta hur de klipper ihop det man sagt. (TV borde arbeta likadant? eller?) En tidningsartikel kan du be att få läsa innan den publiceras. Tyvärr är ju inte alla tidningar så noga med vinklingar och det etiska och en del ändrar ju i efterhand efter vad jag förstått. Om man är angelägen om att föra ut sin egen version av saker och ting är bloggen ett idealiskt sätt. Ändå kräver det ju mycket aktivt reflekterande av läsaren. Hur avgör man trovärdigheten i det som skrivs på bloggen? Men skribentens version kommer ju fram med all önskvärd tydlighet iaf.

  Oj, det blev långt - igen!

  SvaraRadera