söndag 12 december 2010

Kursuppgift: Bilden av min verksamhet

Som språkambassadör på min skola fick jag i uppdrag att på studiedagarna på höstlovet hålla i en halv dag om Skolverkets diagnosmaterial Nya Språket lyfter. För att kunna använda diagnosmaterialet på ett givande sätt behöver vi pedagoger få ett samförstånd kring vad de olika observationspunkterna innebär i praktiken. Jag klurade på hur jag skulle kunna starta upp ett samlärande kring detta som sedan skulle kunna byggas på samt fungera som resurs. Med mina nya IT-glasögon på blev svaret givet: blogg.

I min presentation presenterar jag hur jag gick tillväga samt visar några av mina kollegors tankar kring möjligheter och svårigheter när det gäller användandet av blogg för information och kommunikation pedagoger mellan. Jag ser gärna att vi i gruppen fortsätter att dela våra tankar kring detta.

Min plan var att filma intervjuerna. Vid första försöket filmade jag med skolans digitalkamera och fick film med bra bild, men urkasst ljud. Vid andra försöket filmade jag med min egen videokamera och fick ok ljud, men urkass bild. Vid det laget kände jag att jag inte kunde besvära mina kollegor med en omgång filmning till. Jag har därför beslutat att göra ett bildillustrerat radioprogram i MovieMaker. Det har gjort att jag förutom att få träning i användandet av MovieMaker också lärt mig ljudprogrammet Audacity.Jag planerar visa filmen för de som medverkat och hoppas få ok från dem att lägga ut den nätet inom kort.

1 kommentar:

  1. Hej Elisabet!
    Det blir intressant att höra din presentation! Jag filmade min verksamhet och redigerade i Moviemaker. Man lär sig massor och det är riktigt kul!

    SvaraRadera