onsdag 9 februari 2011

Fleks

Några kollegor och jag har bedrivit en ihärdig kampanj för att försöka få vår skolledning att förstå att det finns digitala hjälpmedel som skulle kunna underlätta vår dignande arbetsbörda av IUP, skriftliga omdömen och utvecklingssamtal, kort sagt underlätta vår dokumentation av elevernas lärande.
Kommunens har en idé om att alla ska ha samma plattform. Det låter som en bra idé, men frågan är om det finns en plattform som kan passa både en gymnasieelev och ett förskolebarn? Detta närmast utopiska sökande (eller famlande...) gör processen minst sagt trögflytande. Termin efter termin går och vi håller på att klämmas ihjäl under arbetsbördans tyngd.

Vi har avundsjukt sneglat grannkommunen Knivsta som har plattformen Unikum och skojat om att vi själva ska trycka på knappen "Prova gratis" om vi inte snart får något besked i frågan...

Jag har inte sett så många alternativ till plattformar på marknaden. Nu fick jag på .SE:s hemsida syn på ett reportage om plattformen Fleks. Lilla Edets kommun har skapat en egen plattform för dokumentation och lärande för sina förskolor. Här kan du se själva plattformen och även se en introduktionsfilm om plattformen. Det verkar intressant.

1 kommentar:

  1. Ett tips här är pluttra.se. Den bygger på idén med fleks, men har även en app till mobiltelefonen som göra att man kan uppdatera direkt till internet via mobilen.

    SvaraRadera