torsdag 17 februari 2011

Arbetsrum på nätet

Jag har gjort en ny blogg...

Igen...

Nu när jag kommit på den, i mina ögon, utmärkta idén att förbereda lektioner genom att göra inlägg på elevernas skolblogg har jag fått behovet att kunna publicera inlägget utan att eleverna ser det innan själva lektionen.

I Blogger kan man spara inlägg och publicera dem senare, men ibland kan man vilja se hur det ser ut i publicerat tillstånd. Man kanske vill visa det för en kollega eller så vill man prova hur en tillhörande gadget/widget ser ut och fungerar. Då behövs ytterligare en blogg.

Jag kallar min nya blogg arbetsrummet. Där lägger jag in länkar och bäddar in filmklipp jag ska visa på lektionen.
När det väl är dags för lektion kopierar och klistrar jag snabbt och enkelt in det inlägget i klassbloggen. Länkar och filmer följer galant med. Det kan rekommenderas!

Sedan kan man ju dela arbetsrum med kollegor. Det öppnar upp för spännande möjligheter: man kan ta del av varandras lektionsupplägg, man kan ge varandra respons, man kan låna och dela...
Jag har bjudit in en kollega till att börja med.

5 kommentarer:

 1. Genialiskt!
  Din blogg är härlig att följa - aldrig sinar strömmen med idéer!

  Tack!

  -Åsa

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag tänkte jag skulle kommentera ett tidigare inlägg som du gjort, tyvärr har jag inte hunnit tidigare. Det gällde min erfarenhet kring läroplattformar. I min kommun bestämde de under förra våren att vi skulle ha en gemensam läroplattform för hela kommunen från fsk till vuxenskolan. Valet föll på It´s learning och min skola har nu använt den sen augusti-10. Vår läroplattform har inte funktionen så man kan knyta den till IUP:n utan det handlar främst, än så länge, om att få struktur i arbete och att elever och föräldrar kan följa det eleverna arbetar med i skolan. Jag önskar att vi hade fått möjlighet att prova olika läroplattformer innan vi tog beslut och kanske yngre och äldre barn/vuxna skulle kunna haft olika, vår läroplattform känns anpassad för äldre.

  SvaraRadera
 3. Tack för din reflektion kring plattformar Jenny. Är det ok att jag använder det du skrev i kommentaren ovan när jag driver vår plattforms-fråga med mina chefer?

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Mediadetektiver, bokredovisning i filmformat och jingande elever. Du bygger ditt eget lektion.se. Jag låter mig inspireras och "stjäl" alla bra idéer.
  Gillade verkligen er www-lektion. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 5. Riktigt galant gick det dock inte att kopiera över från arbetsrummet, bildspelet ville inte följa med... Det gick dock bra, jag kunde gå in i arbetsrummet och visa bildspelet därifrån. Sedan kunde jag infoga det från källan till skolbloggen. Helt smidigt får det visst inte vara...

  SvaraRadera