onsdag 19 januari 2011

"Datorn frigör berättarlusten..."

...det påstås det i UR:s program "Ett eviga berättande: Nätberättandet". Och visst kan man hålla med. Jag kan rekommendera programmet. Det är välgjort och ger en bra och varierad bild av berättande på nätet. Programmet ställer och väcker frågor. En bit in i programmet tas det även upp om nätskrivandets plats i dagens skola.

UR beskriver själva programmet så här:

"Internet har frigjort berättarlusten, dämpat självcensuren hos många och lett till nya former av kollektivt berättande. Vi tar en titt på fan fiction, datorspel, rollspel och film direkt på nätet och möter människor som berättar om nätets möjligheter." 


I samma serie finns fler intressanta program om berättande ur olika aspekter.  På min skolas blogg "Nya språket lyfter på Växthuset" tipsar jag om ett av programmen som handlar om muntligt berättande. Där tipsar jag även om det ursköna nya programmet från UR om muntligt berättande "Kom ketchup!" som riktar sig till skolår 1-3.


Foto av William Hartz

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tycker du lyckas utmärkt med att dokumentera ditt lärande under kursen och samtidigt ge oss andra massor av bra tips.
    Du testar nya program, kastar dig orädd ut i html-kod för att lösa ett problem och lyckas ha sådan omvärldskoll att du bjuder oss på tex detta program från UR. Man tackar!

    SvaraRadera