onsdag 3 oktober 2012

Bildkod med automatisk attribution

från ImageCodr CC by
Att söka efter Creative Commons bilder och göra en korrekt attribution innebär en rad olika steg. Du ska veta hur du ska söka, du ska söka och hitta en bild med rätt licens, du ska ladda ner bilden till din dator, hitta någonstans att spara den (där du kan hitta den), du ska infoga bilden där du vill ha den, skriva en korrekt attribution, helst länka till bilden och fotografen samt länka till licensen.
Det är många steg och det är mycket som kan gå fel på vägen. Det går att lära elever detta. Jag har försökt och det har hänt att elever har lyckats göra detta helt rätt. Jag måste dock erkänna att det oftast är väldigt svårt och trixigt att förmå eleverna fixa alla dessa steg.

Nu finns en lösning - ImageCodr!

På den mest uttryckslösa hemsida du någonsin kan tänka dig finns det fantastiska verktyget som hjälper dig att söka bland Creative Commons bilder på Flickr och som sedan ger dig en HTML-kod att klistra in på din webbsida eller blogg. Genom att kopiera och klistra in koden så får du, som i ett trollslag, bild och korrekt attribution med länkar. Är det inte fantastiskt?!

Så här ser det ut när man infogat koden:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar