onsdag 3 februari 2016

GoConqr - flashcards med egna bilder

Jag har använt mig av Quizlets flashcards mycket i undervisningen. När jag arbetade som klasslärare valde vi ut veckans ord från sådant som var aktuellt i klassen. De utvalda orden skapade jag Quizlet-kort av och publicerade på bloggen. Eleverna hade i läxa att träna på orden och en gång i veckan hade vi ordförhör. En suverän finess med Quizlet är att man bara med några få knapptryckningar enkelt kan skriva ut ordprov för sina ord. Något som passar mycket bra för ett klassrum där eleverna har långt ifrån en dator var. Om man har 1:1 så kan eleverna göra ordtestet på datorn och resultatet samlas till läraren.

Jag har varit väldigt nöjd med Quizlet, men nu när jag arbetar som slöjdlärare har jag saknat möjligheten att kunna ladda upp egna bilder. Den möjligheten finns om man uppgraderar till en kostnad på lite drygt 200 kr per år. Jag har inget emot att betala det, men jag har dragit mig för att ta steget eftersom de inte erbjudit några säkra betalvägar. Jag känner mig inte bekväm med att skriva in mina kontokortsuppgiften rakt in på en webbplats, vilket gjort att det inte blivit av.

Igår hittade jag GoConqr  - ett nytt verktyg där det är möjligt att skapa snygga flashcards med egna bilder utan att behöva uppgradera. Att skapa ett set flashcards var enkelt. Här nedan är en film som visar hur man gör. Jag gjorde mitt första set på min iPad där jag hade bilderna jag fotat på de olika slöjdverktygen jag vill att mina elever ska kunna träna på. Ordkorten har jag nu bäddat in på vår slöjdblogg så att eleverna lätt kan hitta dem för att träna.

GoConqr har en lärarsida där du kan läsa mer om hur resursen kan användas i undervisningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar