onsdag 11 december 2013

Lek mer för att lära!

Wesley Fryer pratar om "Mapping Media", tolv olika verktyg som kan användas av elever och pedagoger för att visa kunskap. Mapping Media finns som en hemsida och som en e-bok som Wesley Fryer har ligger bakom. Jag har bara nosat på hemsidan, men den verkar vara en fantastisk länkresurs för digitala verktyg och filmer/klipp som hör samman med användandet av dessa.

I klippet nedan pratar Wesley bland annat om liknelsen med klassbloggen som ett slags "lim" för att fästa ihop elevers digitala literacy. Han önskar att vi använder och utvecklar fler verktyg och strategier för att göra lärandet med "klistrigt" och transformerbart (ursäkta direktöversättningen) till elevernas långtidsminne.



På sin blogg Moving at the speed of Creativity (är det inte ett underbart bloggnamn!) berättar idag Wesley Fryer, i inlägget Basic, Intermediate and Advanced MinecraftEDU Challenges, om några av sina MincraftEDU-lektionsplaner. Fryer delar frikostigt med sig av länkar till lektionsupplägg, resurssidor och andra tips. Han skriver: "Please use, modify, and share these MinecraftEDU challenge lesson ideas with others, and let me know if you have suggestions for how they could be even better." i sann dela-anda. Visst blir man sugen på att prova att ha lite MineCraft-lektioner? Synd bara att jag blir så yr i huvudet och åksjuk när jag bara tittar på när mina barn spelar Minecraft... Man kanske behöver vänja sig lite långsamt?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar