torsdag 17 februari 2011

Bokfilmer

Det har blivit alltmer populärt att bokförlag gör små korta filmer för att göra reklam för nya böcker. Det är ett kul grepp tycker jag. Ett sätt att möta den unga publiken.

Det här skulle vi kunna använda oss av i skolan. Elever kan få i uppdrag att göra en reklamfilm för en bok de läst. De får gestalta sin förståelse och de får visa att de kan använda sig av digitala redovisningsverktyg - båda svenska mål :-)

Nedanstående är förövrigt en väldigt bra bok.

3 kommentarer:

 1. Håller med! Det skulle vara roligt att låta eleverna presentera en bok de läst på detta sätt, helt annorlunda från det de gjort förut! Jag kan tänka mig hur min sv lärare på skolan kommer reagera.....(han är inte så it involverad...)
  Jag läser inte så mycket böcker men till och med jag blir sugen på att läsa denna bok!

  SvaraRadera
 2. Ditt sätt att alltid koppla undervisning til IT/media gör mig taggad!! Bra tanke men boken nja, snygg film men "not my cup of the" ;).

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé! Det här skulle kunna få igång även de lässvaga eleverna. De brukar ju ofta se mycket på film. Smart och kul. Det här ska jag absolut prova. Håller med Bogge - vill läsa själv. Ska kolla upp boken.

  SvaraRadera