fredag 10 april 2015

Våruppdraget öppnar blicken

Plötsligt är den bara här - våren. Men hur går det till? Kan man se ett träd växa? Det är frågor som vi ställer oss i arbetet med bloggen Frågvisa. Eleverna har fått frågan om de vill anta en utmaning. En utmaning som kräver tålamod och precision. Nästan alla ville försöka.
Det handlar om att ta ett foto om dagen av ett träd under tiden det vecklar ut sina nya blad. Här på bloggen kan du läsa instruktionen till uppdraget. Bilderna ska vi sedan skapa time-lapse-filmer av för att se om vi kan se hur det ser ut när träden får blad.

Eleverna fick uppdraget i tisdags och igår, torsdag, pratade jag med några av eleverna om hur det går. Flera elever hade startat och vi kom in på samtal om olika sorters träd, vad som var skillnaden mellan ett träd och en buske, om alla löv kom samtidigt och så vidare. Jag märkte att eleverna redan hade börjat se på träd på ett nytt sätt. De är nyfikna och de ställer frågor. Det är det här som är så härligt med projektet Frågvisa. Eleverna öppnar blicken för sådant de hela tiden har runt omkring sig, men som många av dem aldrig har reflekterat nyfiket på tidigare. I love IT.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar