fredag 10 april 2015

Interaktiv CV

Min projekttjänst som IT-didaktiker i kommunen tar slut i juni och jag har helt plötsligt 40% tjänst "ledigt" (jag räknar med att kunna fortsätta mina 60% som slöjdlärare på Växthuset). Det kan vara ett dilemma eller en möjlighet. Jag lutar mot att det är en möjlighet. Lite obekväm möjlighet eftersom jag behöver trippa ut ur min bekvämlighetszon och titta efter nya alternativ. Mycket utvecklande dock.

Jag har hört mig för lite här och där och nu har det öppnat sig några olika intressanta möjligheter. Det känns smickrande och roligt. Det är lite spännande att efter att ha arbetat 11 år på samma jobb, damma av min CV och försöka formulera vem jag är som arbetssökande just nu. Att sätta samman sin CV och formulera sitt personliga brev är att skanna sin karriär. Det är nyttigt att blicka bakåt och se vad jag faktiskt gjort i mitt arbetsliv. Jag kommer på mig själv med att glömma viktiga bitar som blivit som självklarheter i mitt nuvarande jobb. Det är också nyttigt att blicka framåt och försöka formulera vad jag vill och vad jag har att erbjuda utifrån min samlade kompetens.

Inför att jag skulle börja revidera min gamla CV letade jag lite på nätet efter moderna trender för CV och hittade några fantastiska exempel.

Taylor Casti har samlat sju exempel i ett bildspel. Det är bland annat Robby Leonardi som skapat en CV i form av ett plattformspel. Det är journalisten Susannah Elers som skapat en Popplet som CV. Man kan räkna med att dagens arbetsgivare kompletterar läsningen av CV med en Gogglesökning. Kanske man kan vara lite orolig för vad som kan hittas. Chris Liu hittade en lösning genom att skapa en egen sökmotor där man bara kan hitta hans CV-material.

Det blir inget plattformspel för mig den här gången. Min CV kommer vara i pdf-format.


Eller varför inte göra en YouTube-film som CV som den här, i mitt tycke lite sliskiga, filmen av Matthew Epstein (han fick inte jobbet på Google).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar