onsdag 25 mars 2015

Nätverk för det innovativa lärandet

Utvecklingsenheten i vår kommun har startat ett nätverk för lokala IT-didaktiker i kommunens förskolor och skolor. En lokal IT-didaktiker är ett annat ord för IT-pedagog och är den nyckelperson på skolan/förskolan som utsetts av skolledaren att driva den lokala utvecklingen av pedagogisk tillämpning av IT.

Nätverksträffarna arrangeras av oss som är centrala IT-didaktikern i kommunen. Nätverket är tänkt att skapa tillfällen för erfarenhetsutbyte och inspiration. Inför första träffen som var 23 mars hade deltagarna fått fylla i en enkät för att kartlägga vilka behov de lokala IT-didaktikerna har och vilka kunskaper de kan dela med sig av i nätverket. Intresset är stort och många av våra lokala IT-didaktiker har kunskaper de vill dela med sig av. 

Det var riktigt kul att träffa de här pedagogerna. De var intresserade, öppna för nya idéer och hade lätt att nätverka med varandra. Vi ser stor potential i nätverket eftersom det består av pedagoger som vill utvecklas och lära mer om det moderna och innovativa lärandet.

Ett av önskemålen pedagogerna hade var att få tips om verktyg för multimodalt lärande. Vi hade därför matat första träffen full med tips på verktyg och resurser. Ett av tipsen var MIK-rummet med sina superbra kurser i medveten medieanvändning.

Är du redo för det nya medielandskapet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar