onsdag 6 oktober 2010

Internetcases

Jag har blivit överrumplad av en hetsig förkylning och missade därför tyvärr dagens kurstillfälle...

Nu när orken börjar komma tillbaka passade jag på att flytta lite papper på mitt skrivbord och fick då syn på ett utklipp från Lärarnas tidning nr 15/09 med ett tips om blogg om unga och Internet. Bloggen heter Unga & Internet och är skapad av Johnny Lindqvist och Ewa Thorslund tillsammans med stiftelsen .SE och Internetfonden. Där finns tio elevcases med kommentarer som kan vara riktigt bra att använda i diskussioner på skolan med kollegor.
Många av cases-erna tar upp problem med högstadieelever som huvudpersoner. Mycket skulle dock kunna hända även med yngre barn. Jag skulle önska liknande cases med exempel från yngre barns värld, med yngre barn som huvudrollsinnehavare. Är det någon som vet var man kan hitta det?

1 kommentar:

 1. Jag skrev till Unga och internet och frågade om cases för yngre samt frågade om det var ok att använda deras logo i tipsningssyfte. Här är det svar jag fick:
  "Hej,
  just nu vet vi inte hur vi ska arbeta vidare med sidan, då den tillkom med hjälp från Internetfonden. Dock har våde jag och Ewa planer på att fortsätta arbeta här. och det är fler som föreslagit att man även ska titta mer på yngre barn. Så vi får se hur vi går vidare med det.

  Och givetvis får du använda vår logga och tipsa om oss hur mycket du vill!

  MVH
  Johnny Lindqvist"

  SvaraRadera