torsdag 16 september 2010

Kursuppgiften

Nu har jag med stor entusiasm undersökt ett stort antal IKT-pedagogiska bloggar (se tidigare inlägg för mina tankar och "russin" från mötet med de olika bloggarna).
Jag vill börja med att följa bloggarna Skola 2.0 och JAGLÄRMIGTEKNIK. Jag väljer dem för att de gav många bra tankar och bra tips på hur teknik kan användas i klassrummet. JAGLÄRMIGTEKNIK öppnade upp för lite annorlunda sätta att kommunisera, t ex med ljud och bild.
För mig är det angeläget att den estetiska aspekten finns med. Det egna skapandet, inte bara i text, behöver få utrymme.

Jag skulle också vilja följa en lärare som bloggar om att arbeta med IKT i en mellanstadieklass - har någon tips på en sådan blogg?

3 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om att det vore spännande att följa en mellanstadieklass. Själv tyckte jag om Broängensettors-blogg, men kommer nog att följa Skolväskan. Har inte riktigt bestämt mig.

    SvaraRadera
  2. Hej Jenny, visst var det du som var i samma grupp som mig vid inventeringen? Visst var det så att du har en mellanstadieklass?

    SvaraRadera
  3. Jag ser tyvärr inte ditt ansikte framför mig, men vi ses ju på onsadg igen. Eftersom jag pendlar en bit kommer jag en timme senare.Jag undervisar just nu mest i år 5 samtidigt som jag hjälper till med datorer på skolan.

    SvaraRadera