fredag 15 maj 2015

Vi vann silver och nya idéer!

I måndags var jag på prisutdelning i Webbstjärnan tillsammans med elevrepresentanter från bloggen Frågvisa. Av 2499 lag och drygt 63000 deltagande elever var vi nominerade till den festliga finalen på Rival i Stockholm. Det kändes väldigt hedrande och superroligt att vinna silver i vår tävlingskategori årskurs 1-3. Här är motiveringen:
För en lärorik webbplats som bygger på idén att eleverna ska ställa frågor och söka svar. Eleverna arbetar med olika grepp och teman, extra imponerande är dilemmafilmerna. Arbetet fungerar väl för webben och webbplatsens layout uppmuntrar till klickande.

Vinnare i tävlingskategorin var Ettan gul från Knivsta - stort grattis till er! Jag känner mig stolt även över deras vinst eftersom deras lärare Maria gått i min Webbstjärne-Wordpress-kurs.

Vinnare av Webbstjärnans stora pris (20 000 kronor) blev i år Voxnedalens fyror. Det är en blogg där flera årskurs fyror kring en älv samarbetat och publicerat tillsammans. Vilken grymt bra idé det är! Jag blev riktigt inspirerad att starta något liknande i vårt område till hösten.
Med Slöjdstafetten hade jag idén att samarbeta med andra skolor runt om i landet kring slöjd. Jag tycker fortfarande att det är en väldigt bra idé, men projektet har inte flutit på så bra som jag önskar. Det har varit väldigt svårt att få våra stafett pinnar att vandra från skola till skola och svårt att få slöjdlärare att skicka in sina hälsningar. Att samarbeta lokalt med skolor i närheten skulle nog vara lättare.

Bild 1: Webbstjärnan, Agnes Stuber, CC by sa, övriga Elisabet Jagell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar