onsdag 29 maj 2013

Generöst besök på Pedagog Stockholm

Många gånger när jag sökt information om skola och pedagogik har jag hamnat på Pedagog Stockholm. Jag har imponerats av att sidan är omfattande och rik på innehåll samtidigt som innehållet är tydligt och snyggt presenterat. Sidan ger en fin och positiv bild av skolan, en bild som jag kan känna igen mig i och som gör att jag känner mig stolt som lärare och som gör mig inspirerad att vilja upptäcka nytt inom pedagogik. Många gånger är sidan en bjärt kontrast mot tidningar och tv-nyheters rapportering av skolan som genom åren i stort sett varit deprimerande läsning för oss pedagoger.

Jag har saknat något liknande för min kommun - Uppsala. Främst saknar jag en lokal rapportering av aktuella goda exempel på vad som pågår i skolorna. Det är så mycket som händer när vi delar goda exempel. Vi kan inspireras, kontakter kan knytas och vi kan lyftas som pedagoger i vår profession. Ett gott exempel kan ge oss mod att våga prova något nytt. När vi ser att någon annan provat något liknande och vi ser att det kan gå, då kan vi få mod att själva våga prova. Vi vågar prova, vi gör det på vårt sätt, idén utvecklas och på så vis har vi en positiv utvecklingsspiral.

I måndags var jag och en IT-didaktikerkollega på besök hos redaktionen på Pedagog Stockholm. Vi åt lunch tillsammans och sedan fick vi se deras redaktion och fick höra om deras tankar bakom sidan. Redaktionen delade generöst med sig av allt sitt tänk och nu hoppas jag att någon form av Pedagog Uppsala snart kan ta form.

Pedagog Stockholms redaktion består av Eva-Li Littorin, Pelle Mårtenson och
Helena Karlson. Här syns Eva-Li och Pelle tillsammans med min IT-didaktiker-
kollega Camilla Douhan i redaktionens fina hörn-redaktions-rum.

2 kommentarer: