fredag 8 februari 2013

Vem är du på nätet?

jeriaska / Foter.com / CC BY-NC
-Varför kan vi inte ta med oss det in i verkligheten? säger reportern i Mediatidens avsnitt "Vem är du på nätet?" och syftar med "det" på fantasin, kreativiteten och den drivkraft som många spelare visar i olika dataspel.
-Världen är för "ospelig" än så länge, svarar Susanne Möller, från P3 spel. Hon tror att många spelare, så fort skärmen stängs av, tappar tron på att vi tillsammans kan skapa något större och bättre. I hennes svar anar jag en tro på att detta kan förändras.

Jag kan varmt rekommendera er att titta på det halvtimmeslånga UR-programmet Vem är du på nätet? i serien Mediatiden. Det finns tillgängligt till och med 6 augusti i år.

Programmet handlar bland annat om Catarina Hsu som är lagledare för ett lag i spelet League of Legends. När hon upptäckte att få tjejer spelade onlinespel startade hon en blogg för att motbevisa fördomar kring tjejer och dataspel.
Vi får också träffa forskaren Peder Stenberg som intresserat sig för hur spelare i onlinespel tillsammans skapar världar och sociala regler.
I slutet intervjuas Susanne Möller från P3spel om hur dataspel tillåter en att vara del av något större, att det man gör i spelet gör skillnad och om hur sociala och kulturella markörer förs med in i spelvärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar