lördag 7 juli 2012

Reklamfri blogg

Jag gillar visserligen reklam. Ja, inte riktigt alla aspekter av reklam. Det jag gillar är det konstnärliga uttrycket och processen bakom. All reklam är dock inte konstnärligt tilltalande. Ett exempel på reklam som inte är konstnärligt tilltalande är Viagrareklam i e-postlådan. På din e-postlåda kan du få spamfilter som sorterar bort den mesta av reklamen, men det finns många andra platser där du inte kan få dessa filter. Till exempel Facebook. Det ser jag som en stor nackdel med Facebook.

På din egen blogg kan du själv bestämma hur du vill ha det med reklam (såvida du valt ett reklamfri bloggverktyg). För att deklamera att du skapat ett reklamfritt område på nätet med din blogg kan du välja att placera bilden nedan från ad.free blog på bloggen:


I FAC (Frequently Asked Questions (vanliga frågor)) berättas om bakgrunden till sidan och logon och du får tips om artiklar, hemsidor och film om hur reklam påverkar oss människor (jag har själv inte undersökt dem närmare). 

Keri har en rolig aktivitet på sin hemsida - man uppmanas rita vad man ser framför sig och bilderna man ritar blir bidrag till ett galleri på sidan. Kul och innovativt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar