onsdag 14 september 2011

Will you have an Ugly Baby?

Ord är nycklar till kunskap. När det är alltför många ord man inte förstår är det som att ha blinda fläckar - förståelsen uteblir...

Jag har länge gått med en idé om att hitta en sida där man kan skapa ordlistor med aktuella ord från det man arbetar med i klassen. Jag skulle vilja att eleverna kunde leta efter ord där, träna på ordens betydelse och gärna även spara sina resultat från när de tränar så att de kan se hur deras ordförråd ökar. Allra helst skulle jag vilja att eleverna kunde vara delaktiga i att skapa listorna. Eller som någon engelsk sida jag sett - att sidan är kopplad till någon lättförståelig ordlista som hämtar fram rätt ordförklaring och varför inte en illustrerande bild?

Jag har hittat och testat flera engelskspråkiga sidor - några helt fantastiska - där det tyvärr inte går att använda svenska eller går att skriva i egna förklaringar.

Nu har jag hittat en till sida där det faktiskt går att skriva i egna förklaringar och det går att använda å, ä och ö. Den har dessutom snygg layout. Det finns dock ett problem som gör att jag tyvärr inte vill använda sidan med eleverna. Jag vill inte att det ska stå "Will you have an Ugly Baby?" på mitt skolmaterial. Jag vill inte använda sidor med reklam med elever. Möjligtvis kan jag kompromissa beroende på hur reklamen ser ut och hur mycket det är, men det här... det dominerar hela sidan...
Här är en länk till min NO-ordlista:
NO-ord | Word Dynamo


Finns det någon annan därute som hittat någon liknande sida utan reklam? Jag skulle verkligen vara tacksam för tips!
Om det inte redan finns någon sida så kan vi väl bygga en! Någon som kan hjälpa mig att bygga? Det skulle bli världens (eller Sveriges) hit-skol-webb-sida!

1 kommentar: