måndag 15 augusti 2011

AnswerGarden - plantera en fråga, få svar att gro

Som utvärderingsverktyg på dagens workshop (se förra inlägget) använde vi AnswerGarden. AnswerGarden är ett enkelt respons-webb-verktyg. Du skriver enkelt en fråga och bäddar in din AnswerGarden på din hemsida eller blogg. Med 20 tecken per svar kan sedan dina webbgäster ge sin syn på frågan. Svaren dyker upp i rutan nedanför i allt större storlek efter hur frekvent just det svaret är. Dröjer man sig kvar med pekaren en stund över ett ord dyker en siffra upp som anger hur många som gett just det svaret.

Verktyget har lite trist layout. Man hade kanske väntat sig ett något annat färgval än just grått med tanke på namnet... Det finns tips på hemsidan om hur man kan justera färgerna genom att gå in i html-koden, men exemplen de erbjuder får nedanstående grå normal-layout att framstå som riktigt tjusig. Kanske kan det vara helt ok med den grå, enkla formen - fokus läggs på frågan och rutan riskerar inte att skära sig med resten av webbsidan man bäddar in den på....

Jag kan se många användningsområden för AnswerGarden inom skolan. Det kan till exempel användas som hjärmstormningsverktyg för att samla in idéer eller som utvärderingsverktyg.

"SvarsTrädgårdarna" är öppna för alla som besöker sidan de bäddas in på. Om man vill begränsa vilka som svarar, när de man vill ska svara har svarat, kan man, som jag gjorde på Drivbänkens hemsida, exportera resultatet till ordmolnsverktygen Wordle eller Tagxedo genom en enkel knapptryckning på AnswersGardens hemsida. Ordmolnet kan sedan bäddas in för att visa responsen.

Här är en SvarsTrädgård som ni kan testa:

Vad är IT för dig?... at AnswerGarden.ch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar