söndag 20 september 2015

Frågvisa år 2

Nu har vi sparkat igång arbetet med bloggen Frågvisa igen. Eleverna går nu i årskurs 4 och jag har precis som förra året fått en timme varannan vecka att arbeta med de två grupperna.

Vi startade med att ta in förslag till vad klassen ska göra för de pengar vi vann i Webbstjärnan förra terminen. Klassen röstade fram att de ville göra något kul i Uppsala och de kommer att rösta en andra valomgång i veckan som kommer om vad de ska göra.

När eleverna utvärderade arbete och fick blicka framåt för att tänka vad de vill fortsätta med i arbetet med Frågvisa så var det en väldigt stor grupp som önskade intervjua kändisar. Det blir något vi får försöka ta tag i nu i höst. Vi startade med att öva på hur ett mail till en person man inte känner är uppbyggt. Eleverna fick ett fiktivt mail uppklippt i delar som de fick försöka pussla ihop i rätt ordning. Därefter pratade vi om strukturen.
Andra delen av den lektionen var att titta på klipp från UR-serien Är det sant som handlar om källkritik.

I par fick eleverna försöka pussla ihop delarna i ett mail.

fredag 18 september 2015

Uppdaterat inlägg om kvalitativa kommentarer

Nu har jag uppdaterat mitt tidigare inlägg om kvalitativa kommentarer från 2012. Här är länken.

Jag har uppdaterat länkar och dessutom lagt in några nya länkar till fördjupning. Till exempel en länk till en intervju med Lina Yollis, se nedan.