lördag 22 december 2012

Fånga julmagin

Planerar du filma de stundande högtidsdagarna? Här, i länken, är några bra tips inför filmandet och spara lite av julens magi.

Simon Pierro kallar sig själv iSimon och i hans APPventCalender på YouTube kan du ta del av iPadmagi varje dag i advent.




onsdag 19 december 2012

Jullov

Idag har vi haft julavslutning. Vi har som tradition att ha en stämningsfull ljusfest. Nu är elevernas termin slut. Jag har lite jobb kvar innan jag ska ta julledigt. Jag har också en lång lista på sådant jag skulle vilja blogga om... Det skulle vara kul att hinna med lite av det också :)


söndag 16 december 2012

Foter

Ännu ett händigt verktyg om man lätt vill hitta bilder som man få använda på sin blogg + smidigt ge korrekt attribution: Foter. Jag kände inte till det tidigare.

Foter gör över 200 000 Creative Commons-bilder tillgängliga för dig genom sin sökmotor. Bilderna du hittar kan du justera i storlek och sedan få en embed-kod att klistra in på din blogg med attribution på köpet. Foter har även ett plug-in till Wordpress som ska göra det hela än mer smidigt. Det ska jag ta och ladda hem till mina wordpressbloggar och testa :)



Här är en länk till en infograf av Foter som berättar om vad Creative Commons är och hur man gör en attribution.



fredag 14 december 2012

Minecraft och iPads

På vårt IT-forum denna vecka hade vi två specialinbjudna experter för att hjälpa oss pedagoger att för stå en bit av dagens populärkultur. Det var två elever från årskurs fem som visade en Prezi de gjort och berättade om spelet. De gjorde det så fantastiskt bra!









Efter det fick vi rapport från pedagogerna i årskurs två som är den årskurs som har fått starta med våra fyra nya elev-iPads. De har verkligen kommit igång och de har lyckats använda iPadsen i många olika sammanhang. Efter jul går turen över till årskurs 3.

Hitta

Besökare 14 december
Besökare har börjat hitta till min slöjdpedagogblogg - kul!

Jag skapade den mest för min egen skull, för att dokumentera mitt lärande i mitt lappkast som lärare när jag hoppade på rollen som slöjdlärare efter att ha arbetat som klasslärare i drygt 15 år.

 Det känns dock kul att fler läser det jag skriver. Nu hoppas jag på kommentarer:)

lördag 8 december 2012

Flippa!

Här är en informativ infograf över det flippade klassrummet:

Tack Larry Ferlazzo för tipset!

Vill du ta del av ett forum kring Flippa - gå med i Facebookgruppen Flippa Klassrummet!

fredag 7 december 2012

Vad kan man lära av ett dataspel?

Många undrar. Forskare, pedagoger och barn. Här nedan kan ni se vad elever i årskurs 4 på Växthuset ger för svar.

Vi arbetar med att starta upp en klassblogg för årskurs 4 på vår skola Växthuset i Uppsala. En del av arbetet är att bestämma vad vi vill ha för innehåll. En flik med länkar är ett förslag. Eleverna fick i uppgift att tipsa om bra länkar till bra hemsidor och bra spel där man kan lära sig saker. Eleverna fick också svara på några frågor om dataspel och lärande. De arbetade två och två och de var mycket intressant att ta del av deras samtal. Så mycket intressanta tankar och frågor.